Nachtzoenen in Sittard

Voor mijn eerste rit om nachtzoenen te incasseren moest ik naar Sittard. Ruim 140 kilometer uit en thuis, met 2 stops in Sittard (je kunt je tijd maar beter goed indelen nietwaar) en dat in een uur of 8. Dat was nieuw voor mij. In zo korte tijd zo’n afstand rijden is een echte uitdaging en dus passend bij de beloning die er tegenover stond.

Toch keek ik wel enigszins op tegen de tocht. De langste afstand tot nu toe in 1 keer in zo korte tijd was net 110 kilometer en dat was met Liesbeth en Marit en dus een iets lager tempo. Nu had ik echter hulp. Een kleine omweg via Weert maakte dat ik op heenweg naar Sittard 40 kilometer lang gezelschap had. Dat hielp, maar toch ook weer niet. Uit de wind zitten was heerlijk, maar zo werkt het niet met z’n drieën en dus pakte ik ook gewoon mijn rol op kop, net als de beide andere rijders Math en Herman. Twee teamgenoten uit Team Vive trouwens. Klasse mannen. Bedankt nog.

Uiteindelijk denk ik dat ik dat stuk toch te snel ben gegaan. Bij mijn eerste afspraak in Sittard voelde ik mijn bovenbenen. Tijdens het fietsen gaat het dan nog wel, maar als je dan gaat stilzitten dan lijkt het alsof je benen ter plekke verzuren en pijn beginnen te doen en toen moest ik dus nog terug. Ik vraag me dan altijd af of anderen dat ook voelen of ligt dan aan mij?

Ik weet intussen dat mijn medicatie, die voor mijn cholesterol, maken dat ik feitelijk altijd stijve spieren heb, maar daarover in een ander stuk meer. Wellicht dat dit maakt dat ik ook sneller verzuur, of is het gewoon toch een gebrek aan training? Dat kan uiteraard ook. Ik heb immers geen vergelijk.

Hoe dan ook, in Sittard had ik twee mooie gesprekken. 1 bij Luc, die al eerder ons had gesponsord met een paar mooie bedragen en begrijpt hoe belangrijk de Ronald McDonaldhuizen zijn en daarna bij Marcel Tinnemans die mij dus had uitgedaagd om voor ruim 8 nachtzoenen naar hem toe te fietsen, maar eigenlijk doe ik hem daarmee tekort. Hij beloofde namelijk 3 jaar lang datzelfde bedrag en daar wordt ik dan weer even stil van. Wat geweldig!

De weg terug

Op de terugweg vanaf een uur of twee en gelukkig was er niet al te veel wind. Dat betekent overigens als fietser dat het lijkt alsof je overal wind tegen hebt, maar dat terzijde. In tegenstelling tot een jaar eerder lukt het me nu, ondanks de stijve spieren en verzuurde bovenbenen om toch enig tempo aan te houden en langs de prachtige kanalen in België terug te fietsen naar Bergeijk.

Ik was overigens best blij dat Liesbeth mij een kilometer of 12 voor het einddoel stond op te wachten en mij naar huis ‘bracht’. Nog leuker was het dat ze steeds maar weer achterom keek of ik nog wel kon bijhouden. Zo lief!

Al met al had ik ‘Sittard bedwongen” en kwam ik thuis met de belofte voor 25 nachtzoenen in 3 jaar en dat is super. Toen ik echter mijn berichtjes postte op Social Media kwam meteen de volgende afspraak tot stand. Binnenkort rijdt ik weer terug naar Sittard voor nog meer nachtzoenen. Ik was daar een goede bekende vergeten te bezoeken ?

4 gedachten over “Nachtzoenen in Sittard

  1. De begeleiding van Weert naar Sittard hebben we met plezier gedaan. Het was voor ons toch ook weer de mogelijkheid om een doelgerichte trainingsrit te maken. Maar wat je zere benen betreft, ben je heus niet de enige. Ook ik moet eerst even op gang komen, maar kom er ook geleidelijk weer in. Ook ik heb na elke langere stop weer moeite om op gang te komen. Dat kan bij mij misschien ook wel de leeftijd zijn. Maar als je dit allemaal weet ga je er vanzelf wel rekening mee houden. Als je de volgende keer weer naar Sittard gaat, en je hebt weer behoefte aan gezelschap, meld je maar even. Wellicht kunnen we je weer vergezellen. En dan misschien ook wel op de terugweg.

    1. Hoi Math, ik had ook niet de illusie dat ik de enige was met zere benen 🙂 en ook ik probeer daar rekening mee te houden, maar in een groep(je) gaat dat niet altijd en aangeven dat het iets minder moet ….. dat doet eenvoudigweg bijna niemand, maar daar schrijf ik nog eens een apart blogje over.
      Ik ga de 20e juli weer naar Sittard dus ik houd me aanbevolen. Misschien dan juist op de terugweg?

  2. Zullen we tegen die tijd even contact over hebben. Ik kan nu nog niet definitief toezeggen, maar ik heb de datum wel genoteerd staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.