Wandelen voor de Homeride

Het lijkt een beetje vreemd, maar voor het goede doel is niets te gek wat mij betreft. Natuurlijk fietsen we tijdens de Homeride op 22 en 23 juni dit jaar wederom als team 500 kilometer in 24 uur voor de Ronald McDonaldhuizen en ga ik nu een wandelactie starten, maar als gezegd; alles voor dit geweldige doel.

Elders vind je al mijn fietsactie dit jaar. Ik ga namelijk Fietsen voor nachtzoenen, maar aangezien ik met vele relaties ook wandelgesprekken voer, lijkt het meer dan gepast om ook wandelend op pad te gaan voor nachtzoenen.

Hoe werkt dat dan. Welnu, heel simpel. Ik ga graag met mijn relaties in gesprek en doe dat voor één nachtzoen: één nachtzoen staat namelijk gelijk aan de kosten van één overnachting in een Ronald McDonaldhuis, te weten € 60,-. Voor één nachtzoen als bijdrage aan ons (kennismakings- of netwerk-) gesprek. Dat kan dan vervolgens direct op de Homeride site worden gestort bij de actie: wandelen voor nachtzoenen.

Dat heet; het nuttige met het aangename verbinden. Dat gesprek is hoe dan ook altijd zinvol, maar ik daag je erbij uit om daarbij mij te steunen in mijn zoektocht naar sponsoren en donateurs voor de huizen.

Wandelen in 1-op-1 gesprekken is hoe dan ook zeer, zeer zinvol en dat zeg ik op basis van een jarenlange ervaring inmiddels. Maar er zijn door verschillende artsen, psychologen en andere experts ook onderzoeken gedaan die laten zien dat;

  1. Het drempelverlagend werkt omdat je elkaar niet hoeft aan te kijken.
  2. Ook nemen door te wandelen in de natuur stresshormonen af en maakt ons brein motiverende stoffen aan. Daardoor neemt ontspanning toe en krijgen positieve gevoelens meer kans wat tot aangenamere gesprekken leidt.
  3. Lichaamsbeweging heeft een gunstige uitwerking op onze stemming.
  4. Op hersenniveau leidt fysieke activiteit tot een toename van bloedtoevoer in de hersenen, waardoor je onder andere alerter en creatiever wordt.
  5. Kenmerkend van de natuur is dat  je vrijwel meteen weg bent van  je dagelijkse beslommeringen.
  6. Ook leveren de wandelgesprekken persoonlijkere gesprekken op en met meer diepgang dan de meeste gesprekken in een traditionele setting.

Kortom meer dan genoeg redenen om een wandelgesprek aan te durven gaan en nee, het is geen vrijetijdsbesteding, het is ook gewoon werk, maar dan leuk, intensiever en met meer resultaat zelfs.

Waar wandelen we dan? Liefst in een natuurgebied met uitgezette routes. Dat wandelt fijn, vergt niet te veel aandacht en loodst ons langs mooie plaatsen. De exacte locatie, daar komen we samen wel uit.

Vraag naar een dergelijk wandelend (kennismakings-)gesprek. fred@treetops.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *