Gezocht

Juist in deze tijden hebben ‘onze’ goede doelen het lastig. Zo ook de Ronald McDonaldhuizen. Hun grootste fondsenwervende evenement van het jaar, de Homeride, Homerun en Homewalk, gaat niet door en dat scheelt enorm veel geld en dat voor een organisatie die louter bestaat uit giften, donaties en sponsoren. Erg zwaar.

Onverminderd blijven wij echter enkele van de huizen steunen. Als sponsor (Club van 52 te Veldhoven), als partner (diensten leveren ‘om niet’ aan alle huizen), als vrijwilliger (Liesbeth werkt in Veldhoven) en natuurlijk ook op weg naar volgend jaar als er toch weer een Homeride 2021 wordt georganiseerd, want daar gaat de organisatie in ieder geval van uit.

Om geld in te zamelen voor de ondersteuning van diverse huizen zijn we weer teams voor de Homeride aan het samenstellen en aan ambitie geen gebrek. Niet alleen doen we ons best om weer met twee gemotiveerde, optimaal fondsenwervende fietsteams aan de start te verschijnen, maar worden er ook al weer diverse acties in de steigers gezet.

Een nieuw team is geboren, maar daar hebben we op verschillende manier weer verse krachten bij nodig. Nieuw bloed om de schouders er voor volgend jaar extra onder te zetten. Een Teamnaam is er al en die kan de komende jaren wel mee, namelijk Fluffy Rabbit. Genoemd naar, hoe kan het ook anders, de pluizige mascotte van de huizen. Een logo is er ook al, maar langzaam wordt daar meer van zichtbaar de komende maanden.

Waar hebben we jullie dan bij nodig? Wat zoeken we dan?

Fietsers

Wielrenners om de Homeride (500 km in 24 uur in estafettevorm) volgend jaar met ons samen te volbrengen. Rijders die snappen dat het fietsen van de Homeride de kers op de taart is, maar dat vooral de fondsenwerving voor de huizen van levensbelang is. Dat brengt met zich mee dat we daar afspraken met elkaar over maakten (we hebben al 8 teamleden die aangehaakt zijn) en die afspraken zend ik je met plezier persoonlijk even toe.

Een webbouwer

Steeds weer putten uit dezelfde pool aan relaties aangaande de voor ons zo noodzakelijke ondersteuning is niet wenselijk en dus zoeken we een (nieuwe) partner die onze Fluffy Rabbit website kan maken. Eenvoudig, functioneel en met de juiste uitstraling natuurlijk. Liefst in WordPress omdat onze vrijwilligers dat voor wat betreft content al beheersen, maar alternatieven zijn denkbaar. We hebben wel wensen en ideeën, maar hulp om dat om te zetten naar een mooie site is wel gewenst. Het spreekt voor zich dat daar geen financiële vergoeding tegenover staat, immers al onze activiteiten zijn vrijwilligerswerk en dus ook van onze partners.

Een online marketeer

We hebben diverse acties en moeten een website bouwen. Hoe mooi zou het zijn als we dat online tot een succes kunnen maken door onze acties online ook te kunnen ‘verkopen’. Kennis van online marketing ontbreekt bij ons, maar de wens dat in te zetten om de huizen te ondersteunen en de acties tot een succes te maken is zeer groot. Ook hier geldt echter dat het wel vrijwilligerswerk is.

Sponsoren

Juist nu is het noodzaak dat we sponsoren vinden om de (geringe) kosten die we toch hebben als Stichting  en team Fluffy Rabbit af te dekken. Steun daarmee de Ronald McDonaldhuizen en help ze door deze barre tijden. Ik vertel je er graag meer over.

Organisatietalent

Om onze bestaande acties en nieuw te bedenken acties, optimaal te kunnen uitventen is ook nog wel enig organisatietalent nodig. Mensen die ons helpen met geplande acties of nog gaver, mensen die ons helpen met door hen zelf bedachte acties. Heb je geen mogelijkheid om mee te fietsen, maar wil je wel iets voor de Ronald McDonaldhuizen betekenen dan ben je van harte welkom om Team Fluffy Rabbit te komen ondersteunen op welke andere wijze dan ook. Meld je bij mij en ik leg het je met plezier uit.

Tenslotte

Bij ondergetekende bestaat de wens om ooit een team te kunnen afvaardigen bij alle 3 de disciplines, dus zowel fietsen, rennend als ook wandelend, maar dat kan alleen als er teamcaptains opstaan die dat karretje willen trekken en aan willen haken bij Team Fluffy Rabbit om daar ondersteuning en inhoud te vinden. Dus als je altijd al mee hebt willen doen en niet weet waar te beginnen dan staan wij open om met Team Fluffy Rabbit jou te helpen een team te formeren en te koppelen aan een Ronald McDonaldhuis van jouw keuze. Het zou toch super zijn.

Hopelijk vinden we bij jullie de hulp die zo gewenst is om de volgende Homeride tot een dubbel succes te maken zodat de huizen de klap van de corona crisis zo snel als mogelijk weer te boven komen en te zorgen dat ouders, broertjes en zusjes weer gewoon bij hun zieke kind of broer kunnen zijn. Dat is zo hard nodig.

Sportieve groet

Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *