De HomeSport Events zijn weer voorbij. Ik meldde het al eerder. Het was een enerverend en weer onvergetelijk evenement en dat heeft ongelofelijk veel geld in het laatje gebracht voor de Ronald McDonaldhuizen.

Daar zijn we blij mee. Daar ben ik trots op.

Nachtzoenen

Tijd om al die sponsoren te bedanken. En als eerste al mijn sponsoren die me aan een enorm aantal nachtzoenen hebben geholpen!!

Voor hen die dat nog niet weten. Een nachtzoen staat voor een overnachting van een heel gezin in een Ronald McDonaldhuis. Dat kost welgeteld € 60,- en daarmee kunnen ouders hun kind, in dat naastgelegen ziekenhuis, letterlijk nog even een nachtzoen geven voor het slapen gaan.

Zo dichtbij zitten ze dan en dit is heel belangrijk voor het kind én de familie in het genezings- of herstelproces.

Ik fietste de afgelopen maanden nogal wat nachtzoen bij elkaar. Sterker nog, ik zal nog wat ritten moeten afleggen om alle nachtzoenen ‘op te halen’.

Als tegenprestatie beloofde ik namelijk -en dat beloof ik vanaf nu voor het komende seizoen gewoon weer- dat ik op de fiets langs zou komen bij betreffende relaties. Ik kom dan even op de koffie voor een zakelijke afspraak, maar wel op de fiets.

Meer dan 50 overnachtingen fietste ik bij elkaar en daar ben ik trots op. Niet omdat ik zo’n geweldige fietser ben, noch een geweldige sponsorwerver, maar vooral omdat mijn super netwerk me niet in de steek heeft gelaten.

Iedereen bedanken lukt me niet hier, maar speciaal dank aan @Netwerk Brabant en alle netwerkers uit deze club en onze vaste partners van Treetops. Verreweg de meeste bijdragen kwamen van hen. Wat een klasse, wat een genot ook om zo’n netwerk te hebben.

Bijzondere vermeldingen

Ik ga natuurlijk iedereen persoonlijk nog een mail zenden met een bedankje en hoop op steun in het volgende jaar, maar er zijn een paar sponsoren die wat extra verdienen.

Wat te denken van Bo Helsloot van Scope Shooting! Elke keer als ik Bo weer tegenkwam in het netwerk dan moest ik hem weer een tikkie zenden voor een nachtzoen en dat deed ik met veel plezier. 4 nachtzoenen leverde dat op en dat niet alleen; Bo zegde ook nog eens toe om de vrijwilligers van één van de huizen een onvergetelijk teamuitje te bezorgen. Mijn dank is groot Bo!

Maar ook Peter Brands van Brands zonwering. Niet in de laatste plaats omdat ze zonder enige aarzeling mij 5 nachtzoenen leverden, maar zeker ook omdat ik, totaal verregend, als een verzopen kat op de stoep stond en toch gewoon een heerlijk warm bakje koffie kreeg en zelfs een heerlijk stuk vlaai.  Ik liet er een plas water op de vloer achter en beloofde nog een keer droog terug te komen 😊.

Maar ook Ton Pennings van Boxsons gaf zomaar 3 nachtzoenen en daar moet ik nota bene nog op bezoek. 12 juli kom ik langs Ton. Kan ik je persoonlijk bedanken. Ook fietste ik naar Utrecht. Naar Kunst.nl, onze kunstuitleen en daar kreeg ik van de dames maar liefst 3 nachtzoenen. Niets MeToo-achtigs, gewoon in een donatie 😉. Dank Elleke, dank Judith.

En Twan van der Heijden dan, van TopShots. Zomaar 2 nachtzoenen en ik hoeft er Bergeijk niet eens voor uit. Klasse Twan. Ik kom toch nog naar je toe.

Hartjestrui!

Die zagen we totaal niet aankomen; de winst in de hartjestrui Competitie.

De mooist eer die je als Homesporter kunt krijgen. De klassementstrui die we namelijk kregen van de kinderjury. Een kinderjury die bepaalt welke actie er het meest kindvriendelijk is.

Geheel buiten de invloed van de teams om. Je kunt hem namelijk niet winnen door veel acties te organiseren (de groene trui, waar onze wandelafdeling wel mee aan de haal ging) of veel geld binnen te halen (de gele trui) maar met de in de ogen van de kinderjury leukste en origineelste actie.

Die nachtzoenen van jullie allemaal werden door mij namelijk gekoppeld aan enkele van onze teams, maar bij het Team Fluffy Rabbit Amsterdam (het fietsteam voor het huis naast het Emma kinderziekenhuis) werd een actie aangemaakt:

“Nachtzoenen voor Emma.”

En kennelijk sprak het zo tot de verbeelding dat ik bijna 40 nachtzoenen per fiets ging ophalen voor het ‘huis Emma’ dat ze dat waardeerden met de hartjestrui!

Al die ouders kunnen natuurlijk nu wel elke avond hun kind in dat Emma Kinderziekenhuis een echte nachtzoen geven. En dat is waar wij het toch allemaal voor doen.

Nog niet van me af

Natuurlijk zijn deze ruim 50 nachtzoenen voor de Ronald McDonaldhuizen nog altijd maar een bescheiden bijdrage.

Het houdt immers niet op na 50 nachtzoenen en er zullen helaas vele, vele ouders zijn die hun -ernstig- zieke kind de komende jaren in dat naastgelegen ziekenhuis een nachtzoen willen geven.

En dus gaat team Fluffy Rabbit door. Ga ik door, om ook het komende seizoen weer vele nachtzoenen op te halen. Met plezier en in de overtuiging dat het van grote waarde is voor die ouders én kinderen en als dank fiets ik dan zo af en toe in die prachtige hartjestrui rond.

Dat mag vast wel van die kinderjury.

Willen jullie nu alvast een steuntje in de rug geven, dat kan. Maken we een afspraak en kom ik weer op de fiets. Je weet nu weer waarom ik dat allemaal doe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *