Waarom dit blog

Waarom een weblog en waarom over fietsen?

Voordat je een blog als dit begint denk je daar natuurlijk over na. Niet te lang in mijn geval, want ik ben nogal impulsief met dit soort zaken. Als ik dat eenmaal in mijn kop heb dan ook maar meteen aan de slag, maar waarom dit blog en waarom over fietsen. Beide hebben meerdere redenen. Zou ik het alleen voor mezelf doen, dan was er geen blog. Deed ik het alleen voor het goede doel, dan ook denk ik dat er geen blog zou zijn. Deed ik het alleen voor mannen (of vrouwen) op middelbare leeftijd met suikerziekte, ook dan zou er geen blog zijn.

Zonder 1 van deze ingrediënten is het echter niet compleet en dus gaat dit blog over;

  • de Ronald McDonaldhuizen, de Homeride en mijn wervingsacties op de fiets om hier geld voor in te zamelen.
  • Mijzelf, omdat het mijn ‘stok achter de deur’ is om ook vol te houden op weg naar een sportiever en daarmee gezonder leven als suikerpatiënt.
  • Jullie, omdat dit blog al geslaagd is als er maar 1 volger is die er enige inspiratie uit weet te halen en
    Nachtzoenen. Een wel heel specifieke actie waarmee ik mijn relaties uitdaag mij naar hen toe te laten fietsen tegen betaling.

De verbindende factor van al die zaken is de wielerfiets. Aan mijn gezondheid kan ik werken op de fiets. Mijn lijf kan de fiets aan zogezegd, in tegenstelling tot nogal wat andere sporten. De Homeride is een fantastisch medium om de huizen te steunen en ook die draait geheel om fietsen en ook mijn nachtzoenen actie gaat over uitdagingen en fietsen. Daarbij ben ik fietsen leuk gaan vinden, krijg er zelfs steeds meer plezier in en wat een twee jaar geleden nog een wereldreis was, is nu een trainingsronde. Dus dat het over fietsen gaat is dan logisch.

Verwacht van het fietsen ook weer niet te veel, want mijn fietsprestaties zijn in ‘de marge’, maar misschien juist daarom wel leuk. Ik denk namelijk dat er veel meer mannen en vrouwen zijn als ik die veel plezier aan het fietsen beleven, maar nu niet bepaald de klinkers uit de weg rijden. Maar goed, oordeel zelf.

Waarom nu?

Dat heeft alles te maken met de Homeride. Een tocht van 500 kilometer, af te leggen in 24 uur die wij, samen met 58 andere teams, op 23 en 24 juni 2018, alweer voor de tweede keer volbrachten. Te laat gestart dus, zou je zeggen. Maar juist nu starten om toe te werken naar de Homeride in 2019 is juist een vliegende start. De ervaringen van 2 Homerides in mijn zak maken dat ik weet waar ik aan begin, maar ook waar ik nog keihard aan zal moeten werken.
Het komende jaar wil ik dolgraag nog een paar stappen maken ten aanzien van mijn medicijngebruik en dus is die eerder genoemde ‘stok achter de deur’, het schrijven van dit blog en daarmee verantwoording afleggend (vooral aan mezelf overigens) een mooi hulpmiddel. In de zomer is het ook makkelijker volhouden als het om trainen gaat en de vakantie helpt nog wat extra en daarom is het een mooi moment om te starten.

Om nachtzoenen binnen te halen is het wel zaak dat het een beetje redelijk weer is, dus de zomer, herfst, het voorjaar en weer de zomer zijn dan de beste momenten om dat te doen. Dan kun je maar beter zo snel als mogelijk weer beginnen en dat is meteen na de Homeride van dit jaar. Nog een reden om nu te starten dus.

Waarom ik?

Tsja. Dat is lastig. Ben ik een begenadigd schrijver: nee. De teksten zijn van echt van mij, rauw, puur, niet geredigeerd, met hier en daar zeker ook spelfouten. Schrijf ik leuk of grappig: nee. Dat denk ik tenminste niet.

Maar het dient zoals gezegd een doel en dat is grotendeels voor mezelf. Mijn avontuur. Mijn teksten, hoewel dat ook zeker regelmatig beelden zullen zijn, in welke vorm dan ook. Dat er dan lezers zullen zijn hoop ik wel natuurlijk. Vooral waar het mijn nachtzoenenacties betreft, maar als er daarnaast ook maar 1 andere suikerpatiënt(e) iets heeft aan de stukken die daar mee te maken hebben, hem of haar kunnen inspireren, dan is dat een zeer welkome bijvangst.