Ondernemerschap Hoeft Niet Eenzaam te Zijn!

Vaak wordt gezegd dat ondernemen synoniem staat aan eenzaamheid. De harde realiteit?

Als ondernemer draag je inderdaad vaak het gewicht van beslissingen op je schouders, met hooguit een handvol vertrouwde adviseurs binnen handbereik voor diepgaand overleg.
Deze adviseurs moeten niet alleen vertrouwd zijn, maar ook in staat om de unieke ervaringen en uitdagingen van het ondernemerschap echt te begrijpen.

Gelukkig heb ik twee van zulke mensen gevonden, en mijn partner, die naast mede-ondernemer ook mijn echtgenote is, staat altijd aan mijn zijde met ongeëvenaard begrip.

Toch blijven er talloze dagelijkse ondernemerszorgen waarvoor je zelden bij je team of adviseurs terechtkunt voor een grondige brainstormsessie.
Marketing, relatiebeheer, netwerken – probeer daar maar eens diepgaand over te sparren binnen je bedrijf, vooral als kleine MKB’er.

Maar wat als je deze essentiële verantwoordelijkheden kunt delen en openlijk kunt bespreken binnen je eigen organisatie?

Wat als je collega’s zich ook een beetje als ondernemers gaan gedragen, naast jou?
Wanneer ze niet alleen meedenken, maar je ook laat zien dat hun inbreng echt waardevol is.

Het creëren van een bedrijfscultuur waar ‘ondernemerszaken’ openlijk besproken worden en waar collega’s daadwerkelijk een stem hebben, heeft mij veel minder eenzaam gemaakt in het ondernemerschap.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe zorgen jullie ervoor dat ondernemerschap binnen jullie bedrijf een gedeelde ervaring wordt, in plaats van een eenzame strijd? Of vinden jullie het wel prima zo?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *