Okimono 05 – One 4 Luck

Toen ik het shirt van Susan Au op de website van Okimono bekeek, ging ik puur op mijn gevoel af. Hoewel de omschrijving op de website refereert naar bijgeloof, somatische mutanten en de kunst van geluk brengen, heeft het voor mij een andere, persoonlijke betekenis. Zodra ik dit shirt zag, wist ik dat het een plek in mijn kast verdiende vanwege twee speciale betekenissen die het voor mij heeft.

Tatoeages

Om te beginnen een kleine onthulling over mijzelf: ik overweeg al jaren om een kleine tattoo op mijn bovenarm te laten zetten. Mijn partner, Liesbeth, en dochter, Marit, hebben al lang één of meerdere tatoeages, terwijl ik nog steeds in dubio zit. 😊

Maar dit shirt gaf me een heldere inkijk in wat mijn toekomstige tattoo moet zijn: een klavertje vier. Dit symbool staat voor mij voor het immense geluk dat ik voel met mijn gezin – mijn geweldige vrouw en onze drie kinderen. Ze zijn letterlijk mijn klavertje vier. Dit shirt is een ode aan dat geluk en aan mijn familie.

Morele Steun

De tweede, bijzondere betekenis kwam er vorige zomer bij. Zoals sommigen van jullie weten uit mijn ‘Pluizige Verhalen’ blog, ben ik een trotse Homerider. Jaarlijks fiets ik, samen met mijn team in estafette, 500 km voor de Ronald McDonaldhuizen, om geld in te zamelen.

Afgelopen juni heb ik voor de zesde keer gefietst voor de Ronald McDonaldhuizen in Limburg. Ook dit jaar waren de huismanagers, Thea en Aagje, weer fantastisch. Ze ondersteunen elk team dat voor hun huizen fietst met passie en unieke aanpakken. Dit jaar kwamen ze verkleed als klavertjes vier om ons aan te moedigen tijdens de zware en hete rit.

Dus elke keer dat ik dit shirt aantrek, denk ik niet alleen aan mijn gezin, maar ook aan de Ronald McDonaldhuizen. Aan de ouders daar, die door een zware tijd gaan omdat hun kind ziek is en die wel een klavertje vier kunnen gebruiken.

Dit shirt is dus veel meer dan zomaar een kledingstuk voor mij. Het is een symbool van liefde, steun en geluk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *