Werken kun je overal

In deze tijden is het voor velen gemakkelijk om een baan te vinden. Er zullen zeker sectoren zijn waar dit niet het geval is, maar over het algemeen heerst er een arbeidskrachtentekort. Dit tekort geldt ook voor mijn branche, wat het uitdagend maakt om geschikte medewerkers te vinden. We hebben nog altijd onze flexibele schil, maar het is onze wens om ons personeelsbestand te versterken en uit te breiden.

De uitdaging ligt in het feit dat de markt verzadigd is. Een markt waarin werknemers de luxe hebben om te kiezen en waar er voortdurend aan ze wordt getrokken. Dit maakt het moeilijk. Echter, we beschikken over de middelen die ons onderscheiden van anderen. Het probleem is dat we te bescheiden zijn om hier luid en duidelijk over te communiceren. We moeten frequenter laten zien wat werken bij Treetops zo uniek maakt.

Semler & Treetops

Al ruim 10 jaar evolueert Treetops richting een democratische organisatie. Waar veel bedrijven beweren een flexibele werkomgeving met gunstige arbeidsvoorwaarden te bieden, blijkt dit in de praktijk vaak tegen te vallen. Bij Treetops niet. Hier kun je echt de juiste arbeidsvoorwaarden vinden of zelf creëren. Als iets niet naar wens is, kun je een voorstel indienen voor verandering. Ja, er zijn spelregels, maar onze collega’s bepalen bijvoorbeeld al sinds een jaar hun eigen salaris. En dit jaar zullen we dat weer doen, met voorstellen voor 2024.

Een collega heeft zelfs een mobiliteitsplan opgesteld. Dit plan bepaalt wie in aanmerking komt voor een bedrijfsauto. Werktijden en vakanties? Allemaal flexibel en bespreekbaar.

Veel bedrijven claimen een ‘platte organisatie’ te hebben, wat meestal inhoudt dat er geen extra managementlagen zijn. Toch blijven hiërarchische structuren vaak bestaan. Bij Treetops hanteren we een rond organogram met de klant centraal. Alle collega’s zijn direct verantwoordelijk voor de klant, terwijl management en backoffice de buitenste ring vormen ter ondersteuning.

Ben ik dan geen ‘baas’ meer? Niet in de traditionele zin. Een van mijn rollen is leidinggevende. Ik geef richting aan het bedrijf en coach waar nodig. Dit is slechts een rol, geen vaste functie, en iedereen heeft één of meerdere rollen.

Graag nodig ik je uit om hier meer over te leren. Bij Treetops heb je daadwerkelijk inspraak. Kom een kopje koffie drinken en ik leg je vol enthousiasme alles uit.

Kijk ook eens naar onze vacatures:

Backoffice Topper

Projectleider Vastgoedbeheer

Junior Projectmanager

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *