De Toekomst van Werk: Meer dan Alleen een 9-tot-5 Baan

Het is toch ongelofelijk dat er nog altijd ondernemers zijn die van hun medewerkers eisen dat ze van “9 tot 5” aanwezig zijn! Fysiek! Op kantoor!

Ik ken ze echt, die ondernemers die maar blijven volharden in hun rol als ‘control freak’. Er zijn er nog zat, en dat geldt ook voor bureaus zoals dat van ons. Ik begrijp daar oprecht helemaal niets van. Ligt dat dan aan mij?

Waarom kunnen deze collega-ondernemers niet wat meer vertrouwen hebben in hun eigen, doorgaans door henzelf aangenomen, medewerkers? Het levert zo veel meer op dan het kost, en dan heb ik het niet over geld.

Merkwaardig toch dat er nog zo vele ondernemers zijn die hun medewerkers niet in hun waarde laten. Die ze niet de ruimte geven die feitelijk elke werknemer nodig heeft om optimaal te presteren!

Waarom die medewerkers niet echt tijd en plaats onafhankelijk laten werken? Hun werk laten inrichten zoals het hen goeddunkt. Vertrouwen dat ze dat doen wat nodig is. Dat ze doen wat van ze gevraagd wordt.

‘Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten’ gaat hier zeker op. Als je jezelf al niet vertrouwt om gedisciplineerd en zelfstandig je werkdag in te vullen, dan ga je de medewerkers natuurlijk ook niet vertrouwen.

Ik kan je verzekeren, en dat op basis van jarenlange ervaring, dat je medewerkers (bij ons doorgaans gewoon als collega’s gekwalificeerd) er gewoon blij van worden en dat alleen al betaalt zich terug.

En ‘JA’, er zal wel eens een rotte appel tussen zitten. Jammer dan. Dat weegt nooit op tegen de voordelen die het oplevert voor de rest van de collega’s én voor de werkgever.

Op weg dus naar nog meer autonomie voor de medewerkers. Daar gaan we in 2024 nog meer stappen in maken.

Wil jij deel uitmaken van zo’n organisatie, of wil je er gewoon meer over weten? Mail me dan fredrommens@gmail.com. Dan maak ik tijd voor je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *